Výroba nábytku : tvorba a konstrukce - Halabala, Jindřich, 1903-1978 (Řada dřevařské literatury, 1975)
V publikaci, která se snaží o ucelený přehled vlivů a problémů souvisejících s tvorbou a vývojem nábytku, nedošlo po obsahové stránce v druhém vydání k větším změnám. Ve snaze o lepší návaznost textu a obrázků autor pouze některé pasáže přeskupil a výměnil většinu fotografií za nové, aby názorněji dokumentoval výkladovou část