Dějiny filmové hudby - Cooke, Mervyn, 1963- (Casablanca : Nakladatelství Akademie múzických umění, 2011)
Publikace seznamuje s hlavními trendy v dějinách filmové hudby od éry němého filmu až do současnosti. Kromě americké kinematografie nabízí exkurzy do národních kinematografií. Vedle hraných filmů se věnuje také hudbě ve vztahu k dalším žánrům.
Keywords: filmová hudba -- dějiny; film music -- history; přehledy; surveys