Speciální pedagogika : časopis pro teorii a praxi speciální pedagogiky (Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy, 1990)
Časopis má celostátní působnost a je určen především pedagogům na školách a zařízeních pro mentálně retardované, sluchově, řečově, zrakově a tělesně postižené, na školách při nemocnicích a ozdravovnách a na školách a zařízeníchpro obtížně vychovatelné, přináší články z oboru speciální pedagogiky, kterých mohou využít i učitelé základních škol, lékaři, psychologové, sociální pracovnice, soudcové a pracovníci policie. Pravidelně informuje o novinkách v oboru speciální pedagogiky na celém světě
ISSN 0862-1632 přiděleno časopisu Speciální pedagogika (Olomouc)
Podnázev dříve: Časopis pro pracovníky speciálnich škol a zařízení pro postiženou mládež
Časopis bude od roč. 6 vycházet celý vždy během jednoho kalendářního roku. Z toho důvodu vydávání roč. 5 je prodlouženo do konce r. 1995. Č. 4 a 5 vyjdou na podzim 1995
Rozsah a rozměry pro registraci: 62+4+4 s., 157/235
Rada pro výzkum a vývoj zařadila časopis v roce 2008 do kategorie "recenzovaný časopis"
Keywords: speciální pedagogika; special education; odborné časopisy; professional journals