Speciální pedagogika : časopis pro teorii a praxi speciální pedagogiky (Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy, 1990)
Časopis má celostátní působnost a je určen především pedagogům na školách a zařízeních pro mentálně retardované, sluchově, řečově, zrakově a tělesně postižené, na školách při nemocnicích a ozdravovnách a na školách a zařízeníchpro obtížně vychovatelné, přináší články z oboru speciální pedagogiky, kterých mohou využít i učitelé základních škol, lékaři, psychologové, sociální pracovnice, soudcové a pracovníci policie. Pravidelně informuje o novinkách v oboru speciální pedagogiky na celém světě