Universum věcí : k estetice každodennosti - Liessmann, Konrad Paul, 1953- (Academia, 2012)
Soubor dvanácti filozoficky laděných esejů, v nichž rakouský germanista, historik a filozof nabízí nečekané pohledy na zdánlivě neproblematická témata současnosti či na věci, jež nás každodenně obklopují.
Keywords: estetika; každodenní život -- filozofické pojetí; postindustriální společnost -- filozofické pojetí; aesthetics; everyday life -- philosophical approach; postindustrial society -- philosophical approach; eseje; essays