Universum věcí : k estetice každodennosti

Soubor dvanácti filozoficky laděných esejů, v nichž rakouský germanista, historik a filozof nabízí nečekané pohledy na zdánlivě neproblematická témata současnosti či na věci, jež nás každodenně obklopují.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Liessmann, Konrad Paul, 1953- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Academia, 2012
Edition: Vyd. 1.
Series: XXI. století
Subjects:
ISBN: 9788020020604
Physical Description: 137 s. ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Soubor dvanácti filozoficky laděných esejů, v nichž rakouský germanista, historik a filozof nabízí nečekané pohledy na zdánlivě neproblematická témata současnosti či na věci, jež nás každodenně obklopují.
V knize jsou shromážděny texty, jež vznikaly z různých podnětů a pro různé přiležitosti. Autor v nich přináší neotřelé úvahy věnované problémům postindustriální a konzumní společenosti a s filozofickou erudicí zkoumá každodennost našeho života. Zamýšlí se například nad záhadným a pro mnoho lidí neznámým původem věcí, které běžně používáme, prostor věnuje principům estetické každodenní zkušenosti, kýči, umění, našemu vztahu k hudbě, fotbalu či současnému kultu krásy. Kriticky komentuje témata, která se pohybují na pomezí estetiky a každodennosti, umění a komerce, peněz a společnosti.
Bibliography: Obsahuje bibliografické odkazy
ISBN: 9788020020604