Příruční slovník vědy a techniky - Dobrovolný, Bohumil, 1906-1990 (Kamarád, 1979)
Ve víc než 4500 stručných heslech, doplněných názornými obrázky, podává výklad nejduležitějších pojmů z moderní techniky a dalších příbuzných vědních oborů. Slovník je určen širokému okruhu čtenářů a zahrnuje nejčastěji užívané pojmy. Text je tištěn drobným písmem, názvy hesel tučně.