Zkoušení nátěrových hmot a nátěrů - Málek, Miroslav; Trnka, Jiří, 1924- (Státní nakladatelství technické literatury, 1959)
Jsou popsány různé metody stanovení jednotlivých složek a vlastností nátěrových hmot, příprava zkušebních nátěrů a zkoušky jejich technologických a jiných vlastností a odolnosti proti různým látkám a povětrnostním vlivům.
Keywords: nátěrové hmoty; nátěry; zkoušení materiálů; coatings; material testing; příručky; handbooks, manuals, etc