Váhy - Pecold, Karel (SNTL, 1956)
Přehled o použití váh ručních i samočinných pro různé obory výrobní, zaměřuje se spíše na takové konstrukce vah, jichž se při mechanisaci a automatisaci nejvíce používá. V jednotlivých částech pojednává kniha o základech pákových mechanismů, o stabilitě, citlivosti, správnosti a seřizování vah, o rychlosti vážení, popisuje dále součásti vah s možnými závadami konstrukce, technologii výroby a jednotlivé vážicí přístroje a systémy pro různý materiál
Keywords: váhy; měřicí přístroje; balances; measuring instruments; příručky; handbooks, manuals, etc