Zdravotnické noviny : týdeník odborných profesí ve zdravotnictví (Avicenum, 1952)
Týdeník je zaměřen na odborné profese ve zdravotnictví. Byl složen ze tří částí: 1. Zdravotnické noviny (Týdeník odborných profesí ve zdravotnictví), 2.Zdravotnícke noviny (Týždenník zdravotníkov Slovenskej republiky) a 3. Lékařské listy (Prevence, diagnostika, terapie, péče, teorie, praxe) a přináší zpravodajské informace z oblasti zdravotnictví a odborné články určené lékařům a farmaceutům
Změny podnázvu: Týdeník pracovníků zdravotnictví ; Odborný týdeník pro zdravotnictví a farmacii (od r. 2000) ; Týdeník pro zdravotnictví a farmacii (od r. 2002); Týdeník pro odborníky ve zdravotnictví a farmacii (od r. 2004)
Podnázev od r. 2011: čtrnáctideník pro odborníky ve zdravotnictví a farmacii
Vydavatel dříve : Státní zdravotnické nakladatelství (od r. 1959), Ústřední výbor Odborového svazu pracovníků zdravotnictví (od r.1974)
Vlastníci ochranné známky názvu: Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR a Ministerstvo zdravotnictví ČR
Od r.2005 vydávala Mladá fronta. Od r.2009 vydává souběžně titul také Ambit Media. Spory o vlastnickou známku ukončeny soudním rozhodnutím z konce roku 2011. Od r. 2012 vydává Mladá fronta vlastní titul Mladá fronta Zdravotnické noviny ZDN.
Keywords: zdravotnictví; lékařství; farmacie; health service; medicine; pharmacy; odborné časopisy; professional journals