Integrální počet. (II) - Jarník, Vojtěch, 1897-1970 (Academia, 1976)
Teorii integrálu buduje autor na teorii míry a měřitelných funkcí, vysvětluje základy Lebesgue-Stieltjesova integrálu a zavádění nových integračních proměnných do rozměrného integrálu. Uvádí definici Riemannova integrálu a podává výklad obecné a ucelené teorie Perronovy. Zabývá se teorií rozvojů podle ortogonálních funkcí a probírá otázky konvergence Fourierových řad. Celý text knihy je rozčleněn na definice, věty a jejich důkazy, příklady, cvičení a poznámky v textu a pod čarou.
Symboly
Opr.
7000 výt.
Seznam integrálů
Keywords: integrální počet; učebnice vysokých škol