Základy geologie a petrografie pro stavební fakulty - Záruba, Quido, 1899-1993; Pokorný, Miloslav, 1907-; Vachtl, Josef, 1907-1984 (Státní nakladatelství technické literatury ; Slovenské vydavatel'stvo technickej literatúry, 1965)
Poskytuje přehled znalostí o Zemi jako součásti sluneční soustavy, složení a vlastnostech hornin i o endogenní a exogenní dynamice. Ke každé části jsou připojeny ke kontrole osvojení látky seminární otázky
Keywords: geologie; petrologie; geology; petrography; učebnice vysokých škol; textbooks (higher)