Učíme se z chyb v knihtisku - Vichnar, Jindřich, 1896-1972 (SNTL, 1954)
Praktická příručka pro pracovníky polygrafického průmyslu přináší přehled chyb, které se v knihtiskařské práci nejčastěji vyskytují. Především učí typografa, aby "uměl chyby vidět"; osvětluje jejich příčiny a názorně radí, jak je odstraňovat. Je uspořádána heslovitě na způsob slovníku: jsou tedy jednotlivé problémy řazeny abecedně a nikoliv podle logiky pracovních pochodů. Thema je pojato široce - lze v ní najít poučení na př. o barvách, papíru, písmu, štočcích, vazbě, údržbě strojů, organisaci práce a pod.
1500 výt.
Keywords: knihtisk; polygrafický průmysl; typografie; tiskařství; letterpress printing; graphic arts industry; typography; printing; příručky; handbooks, manuals, etc