Fysikální chemie - Sackmann, Horst, 1916-1993 (Státní nakladatelství technické literatury, 1957)
Příručka je stručným úvodem do fysikální chemie. Vysvětluje většinu důležitých fysikálních otázek a má být vlastně podnětem k dalšímu studiu. V obsahu se rozděluje na dvě hlavní části. První pojednává o stavběhmoty(atomyamolekuly, skupenské stavy hmoty), druhá o chemických reakcích (reakční kinetika a zákon působení aktivní hmoty, thermochemie, elektrochemie, fotochemie). Připojena je samostatná kapitola o radioaktivitě, vzhledemkrostoucímuvýznamuradioisotopů v praxi
Obsahuje rejstřík
Přeloženo z němčiny
Keywords: fyzikální chemie; physical chemistry; příručky; handbooks, manuals, etc