Tensometrické můstky - Horna, Otakar A. (Nakladatelství Československé akademie věd, 1960)
O odporových tenzometrech, sloužících k elektrickému měření deformace a napětí konstrukčních materiálů. Je podána teorie můstkového čtyřpólu, zásady výpočtů a pojednáno o citlivosti různých druhů můstků, technice měření a zapojení
Keywords: elektrická měření; elektrická měřicí technika; tenzometrie; tenzometrické snímače; technická měření; electric measurements; electric measuring instruments; extensometry; tensometric sensors; příručky; handbooks, manuals, etc