Tensometrické můstky - Horna, Otakar A. (Studie a prameny, 1960)
O odporových tenzometrech, sloužících k elektrickému měření deformace a napětí konstrukčních materiálů. Je podána teorie můstkového čtyřpólu, zásady výpočtů a pojednáno o citlivosti různých druhů můstků, technice měření a zapojení