Piezoelektřina a její technické použití - Petržílka, Václav, 1905-1976 (Nakladatelství Československé akademie věd, 1960)
Monografie soustavně probírá teorii piezoelektřiny podle stavu světového výzkumu. Druhá část jedná o technologii piezoelektrických výbrusů a jejich rostoucím uplatnění v elektrotechnických, elektroakustických a ultrazvukových zařízeních nejrůznějšího použití
Slovníček názvosloví rusko-český, anglicko-český, francouzsko-český a německo-český
Keywords: piezoelektřina; piezoelectricity; monografie; monographs