Zušlechtěné papíry - Hilken, Ivar, 1919-1965 (Státní nakladatelství technické literatury, 1955)
V knize jsou probrány papíry natírané, impregnované, bituminové, karbonové a indigové. Dále lepící, obtiskové a přetiskové, brusné, velurové, světlotiskové a krepované. Zvláštní kapitoly jsou věnovány papírům s kovovou folií, umělým střevům, zkoušení jakosti surových a zušlechtěných papírů a rozborům papírů speciálních. Je přihlédnuto k výrobním surovinám a k nejnovějším technologickým postupům
Keywords: papír; výroba papíru; paper; paper making; příručky; handbooks, manuals, etc