Viskózové kordové hedvábí - Kebl, František, 1910-1980 (Státní nakladatelství technické literatury, 1962)
Populární příručka pojednává o významu chemických vláken, makromolekulárních látkách jako vláknařských surovinách, chemickém složení a strukturních vlastnostech celulózy, surovinách pro výrobu viskózového kordového hedvábí, jeho výrobě a užití v automobilovém plášti, přípravě zvlákňovacího roztoku, zvlákňování, dloužení, strojích a konečné úpravě vláken, jiných druzích kordových vláken a výrobě kordové příze a tkaniny
Keywords: chemická textilní vlákna; syntetická vlákna; průmysl celulózy; man-made textile fibres; synthetic fibres; pulp industry; příručky; handbooks, manuals, etc