Chemická analysa průmyslového ovzduší : s kapitolou o hygienickém hodnocení výsledků získaných analysou ovzduší od Jana Roubala - Vašák, Vladimír, 1920-1998; Roubal, Jan, 1900-1975 (Státní zdravotnické nakladatelství, 1962)
Otázky znečisťování ovzduší škodlivinami, jejich detekce, kvantitativního stanovení, koncentrace, metodiky a hygienického hodnocení jsou probrány v obecné části. Ve speciální části jsou popsány jednotlivé pracovní postupy pro stanovení různých škodlivin. Tabulková část obsahuje nejvyšší přípustné koncentrace, převodní faktory a atomové váhy prvků.
Keywords: znečištění ovzduší; průmyslové emise; kvalita ovzduší; chemická analýza; pracovní prostředí; air pollution; air quality; chemical analysis; industrial emissions; work environment; příručky; handbooks, manuals, etc