Lasery v obrábění a metrologii : - Sadowski, Andrzej; Krehlik, Rudolf (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1977)
Vysvětluje fyzikální základy a princip funkce laseru, podává charakteristiku laserového obrábění, příklady laserových obráběcích přístrojů, všímá si technologické závislosti a přesnosti laserového obrábění a použití laserů proměření délek. Český překlad je doplněn popisem přístrojů pro laserovou interferometrii vyráběných v ČSSR, jejich vlastností a možností použití
Keywords: lasery; obrábění laserem; laserová metrologie; lasers; laser machining; laser metrology; monografie; monographs