Chemie a technologie umělých vláken - Rogovin, Zachar Aleksandrovič, 1905- (Řada chemické literatury, 1956)
Monografie, která je sovětskou vysokoškolskou učebnicí, zachycuje stav technologie umělých vláken do r. 1951. První část knihy informuje o obecně platných principech technologie a část druhá o výrobě jednotlivých druhů umělých vláken