Umění vládnout - Okamura, Tomio, 1972- (Fragment, 2011)
Jaká je politika a politici v České republice? Jak je pro nás prospěšná či neprospěšná EU? Jak (ne)funguje naše soudnictví, výchovně-vzdělávací systém či sociální politika? - Japonsko-český podnikatel upozorňuje na nedostatky a pokřivení ve všech těchto sférách. Jak sám říká, politika není nic špinavého, špinavý může být jen politik. Politika sama je správa věcí veřejných a měla by být odpovědností každého z nás. V tomto duchu pranýřuje a kritizuje naše politiky. Zároveň nastiňuje směr, kterým bychom se měli v duchu zdravé budoucnosti ubírat.
Keywords: politika; politická moc; politická etika; politics; political power; political ethics; Česko -- společnost a politika; Česko -- politika a vláda; Czechia -- society and politics; Czechia -- politics and government; úvahy; essays