Příklady a úlohy k přednáškám o pochodech a přístrojích chemické technologie - Pavlov, Konstantin Feofanovič (Státní nakladatelství technické literatury, 1953)
Sbírka příkladů, která doplňuje Kasatkinovu knihu "Základní pochody a přístroje chemické technologie". Na začátku každé kapitoly jsou uvedeny základní vzorce pro výpočty. Úlohy a příklady jsou rozvrženy do kapitol: základy hydrauliky; čerpadla, ventilátory a kompresory; hydromechanické způsoby rozdělování, míchání v kapalných prostředích; sdílení tepla v chemických přístrojích; odpařování a krystalisace; sušení; destilace, rektifikace a absorpce; mírné chlazení; hluboké chlazení. Na začátku knihy je připojen přehled označení základních veličin. Dále jsou tu podány rozměry veličin a převody rozměrů i vztahy různých rozměrů veličin a jsou uvedeny všeobecné pokyny pro řešení úloh
Přeloženo z ruštiny
Keywords: chemická technologie -- úlohy; chemical technology -- problems, exercises, etc.; sbírky úloh; examinations, questions, etc