Sbírka řešených úloh z fyziky pevných látek - Varikaš, Vikentij Michajlovič, 1931-1992; Chačatrjan, Jurij Mkrtičevič (Státní pedagogické nakladatelství, 1976)
Řešené úlohy jsou sestaveny tak, aby pokryly všechny nejzávažnější problémy fyziky pevných látek. Probírají různé fyzikální a fyzikálně chemické vlastnosti kovů, polovodičů, dielektrik a magnetismus. Pro české vydání byl textdoplněn různými poznámkami, odkazy na literaturu, novými tabulkami apod.
Keywords: fyzika pevných látek -- úlohy; solid state physics -- problems, exercises, atc.; učebnice vysokých škol; sbírky úloh; textbooks (higher); examinations, questions, etc