Hydraulika - Kostka, Karel, 1887- (Technicko-vědecké vydavatelství, 1951)
Technická publikace, podávající přehledný výklad o hydraulice a řešení jejích problémů. Obsah: Úvod. I. Hydrostatika. II. Hydrodynamika (ustálený pohyb vody v otevřených korytech, pohyb vody v potrubí, pohyb vody podzemní, tlak proudu kapaliny na plochu, reakce vodního proudu, aeromechanika). Připojeny jsou 4 Bresseovy a Rühlmannovy tabulky
5500 výt.
Keywords: hydromechanika; hydrologie; hydromechanics; hydrology; příručky; handbooks, manuals, etc