Soudobá sociologie. IV, - Šubrt, Jiří, 1958- (Karolinum, 2010)
Čtvrtý svazek učebních textů se věnuje značně různorodé tématice (např. sociobiologie, feminismus, kapitál, trvale udržitelný rozvoj, střední třída) a také postavám sociologického myšlení (M. Maffesoli, B. Latour, M. Juergensmayer).
Keywords: 20.-21. století; sociologie -- 20.-21. stol.; sociology -- 20th-21st centuries; kolektivní monografie; učebnice vysokých škol; collective monographs; textbooks (higher)