Historické události - Evropa : datová příručka - Hroch, Miroslav, 1932- (Mladá fronta, 1977)
V chronologicky uspořádaných heslech zachycuje příručka nejzávažnější události evropských dějin od nejstarších dob až do r. 1945. Kromě politických dějů obsahuje také údaje z dějin kultury, vědy a techniky. Hesla doplňují synoptické tabulky, jež mají sloužit k lepší představě o časových vztazích jednotlivých historických událostí v evropském a částečně i mimoevropském vývoji
Obsahuje rejstříky
Keywords: Evropa -- dějiny; Europe -- history; chronologické přehledy; chronological surveys