Historické události - druhá světová válka : datová příručka - Čejka, Eduard, 1931-2007; Richter, Karel, 1930-2021 (Mladá fronta, 1979)
Kniha přináší chronologicky řazenou faktografii druhé světové války, obsahující události ze všech front, diplomatická jednání, politické dění a zprávy o stavu vojsk. Všechny kapitoly, seznamující s příčinami a narůstáním válečného nebezpečí a s pěti fázemi války, jsou členěny na charakteristiku období, přehled nejdůležitějších událostí a chronologii
Keywords: druhá světová válka (1939-1945); World War (1939-1945); chronologické přehledy; chronological surveys