Výměníky tepla v tepelných sítích - Cikhart, Jiří, 1932-; Polanský, Alois (SNTL, 1970)
V textové části jsou ukázány možnosti využití výměníků tepla u topných soustav s centrálním zásobováním teplem. Velmi důležité jsou tabulky zahrnující hodnoty pro výpočtové jmenovité stavy i pro stavy dílčího zatížení, "najejichž základě lze předem spolehlivě stanovit teplotní a tlakové diagramy pro celou tepelnou síť". Svazek předkládá metody výpočtu při určování tepelných a hydraulických charakteristik i hodnoty tepelných výkonů a hydraulickýchodporů výměníků tepla pro konkrétní parametry v provozu
2200 výt.
Keywords: výměníky tepla; zásobování teplem; sdílení tepla; heat exchangers; heat supply; heat transmission; příručky; handbooks, manuals, etc