Řízení a matematika - Fletcher, Allan; Clarke, Geoffrey (Svoboda, 1968)
Aplikace operační analýzy a jiných matematických metod jsou předmětem úvah této publikace, která chce čtenáři poskytnout základy matematických znalostí potřebných k výpočtu problémů z oboru průmyslu, ekonomiky a společenských věd. Vedle programování lineárního probírají autoři také programování dynamické, kvadratické a celočíselné, teorii zásob, front, obnovy a her. Zabývají se problematikou simulace, metodou PERT, metodami předvídání a umístění modbytového skladu.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: operační výzkum; lineární programování; matematické metody; operations research; linear programming; mathematical methods