Gianlorenzo Bernini - Blažíček, Oldřich J. 1914-1985 (Nakladatelství československých výtvarných umělců, 1964)
Obrazová monografie o vynikajícím italském sochaři, architektu a malíři, jenž udělal skvělou kariéru společenskou i uměleckou a svým dílem se stal hlavním představitelem italského baroka.
Keywords: Bernini, Gian Lorenzo, -- 1598-1680; obrazové publikace; pictorial works; 17. století; sochaři -- Itálie -- 17. století; italské sochařství -- 17. století; barokní sochařství -- Itálie; sculptors -- Italy -- 17th century; Italian sculpture -- 17. století; baroque sculpture -- Italy