Gianlorenzo Bernini - Blažíček, Oldřich J. 1914-1985 (Nové prameny, 1964)
Obrazová monografie o vynikajícím italském sochaři, architektu a malíři, jenž udělal skvělou kariéru společenskou i uměleckou a svým dílem se stal hlavním představitelem italského baroka.