Film/Genre - Altman, Rick, 1945- (British Film Institute, 1999)
Publikace sleduje vývoj filmových žánrů od prvopočátku po současnost. V historii odkazuje na teorii žánrů od Aristotela po Wittgensteina a Altmana. Autorem knihy je profesor filmové vědy z Univerzity Iowa.
Dotisk: Palgrave Macmillan, 2012
Keywords: filmy; filmové žánry; films; film genres; monografie; monographs