Ekologie a rozšíření biomů na Zemi - Prach, Karel, 1953-; Štech, Milan, 1968-; Říha, Pavel, 1982- (Biologie dnes, 2009)
Kniha vysvětluje příčiny rozšíření jednotlivých biomů na Zemi, příčiny jejich sezonní proměnlivosti a zejména adaptace organismů, které jednotlivé biomy tvoří.