Od pyramid k panelům - Gočár, Jiří, 1913-1979 (Československý spisovatel, 1959)
Podnětná knížka seznamuje se spletitou problematikou dřívější i dnešní práce architektů, vvsvětluje, v čem spočívala zhoubnost kapitalistických vlivů na vývoj naší architektury, a konkrétně rozebírá zásady, z nichž musí vycházet obroda architektury v socialistické společnosti.
Vysvětl. k fot. příl.
8000 výt.
Keywords: dějiny architektury; teorie architektury; architektura a společnost; úvahy