Batismus v kostce - Svatopluk, T., 1900-1972 (Tisk, 1950)
Brožura sestavená z úryvků starších prací o Baťovi, např. z reportáží: Bareš-Zika "Baťa - bankrot", Kisch: "Továrna na boty", Erenburg: "Čtyři písmena" a T. Svatopluk: "Botostroj ". Ukázky ze svědeckých výpovědí bývalých zaměstnanců firmy Baťa dokreslují prakticky pravou tvář Baťovu i jeho vedoucích spolupracovníků, odhalují methody, jež přivedly Baťu na stupeň diktátorství v továrně, ve městě, v kraji, ba i k zásahům do vládních záležitostí. Příklady vysávajícího a bezohledně ničícího amerikanisovaného a asociálního systému
5000 výt.
Keywords: Baťa, Tomáš, -- 1876-1932; Baťa, Jan Antonín, -- 1898-1965; Baťovy závody; Národní podnik Baťa; Baťova soustava řízení; podnikatelé -- Zlín (Česko); obuvnický průmysl; Bata system of management; businessman -- Zlín (Czechia); footwear industry; Zlín (Česko); Zlín (Česko : oblast); Zlín (Czechia); Zlín Region (Czechia); informační publikace; information publications