Kosení vrchů a podšívek v obuvnické dílně - Brabec, Emanuel (SNTL, 1956)
Praktická příručka pojednává o obuvnickém materiálu a jeho vlastnostech, vysvětluje postup kosení, t. j. seřezávání hran dílců, uspořádání kosicího stroje, příčiny vadných výsledků práce, uvádí pokrokové pracovní metody a popisuje organisaci práce i pracoviště.
Keywords: obuvnictví; výrobní stroje; shoemaking trade; manufacturing machines; kosení dílců; příručky; handbooks, manuals, etc