Vady dřeva - Hrádek, Vladimír; Svatoš, František, 1898-1975; Klír, Josef (SNTL, 1966)
Pojednává o přirozených vadách dřeva, vadách vzniklých vnějším působením nebo dřevokazným hmyzem v době růstu nebo při skladování a o vadách poškozujících pevnostní vlastnosti dřeva, jeho výtěžnost a trvanlivost. Podává návod, jakzabránit vzniku a rozšiřování vad a jak je omezit.
1500 výt.
Keywords: dřevo; struktura dřeva; vlastnosti dřeva; škůdci dřeva; zpracování dřeva; učebnice středních škol