Ocelové trubkové konstrukce - Wanke, Josef, 1886-1970; Spal, Luděk (Řada stavební literatury, 1975)
Monografie seznamuje s problematikou konstrukčních trubek, s možnostmi jejich využití do ocelových dílců a konstrukcí. Popisuje výrobu ocelových trubek, probírá návrh a posouzení trubek, jejich spojování a prosté trubkové dílce a stavebnice. Zabývá se navrhováním trubek v konstrukčních dílcích, jejich výrobou, montáží, trubkovými a smíšenými konstrukčními dílci. Poslední oddíl je věnován širokým možnostem uplatnění při konstrukci průmyslových hal, etážových a dopravních staveb apod.