Dehet a jeho chemické zpracování - Vacek, Jaromír, 1920-; Patera, Evžen, 1920- (SNTL, 1960)
Přehled o složení uhlí a klasifikaci dehtů, o technologii a využití hnědouhelného i černouhelného dehtu, o využití čistých individuálních látek z dehtů a benzolu.
1300 výt.
Věcný rejstřík
Přehl. doporučené lit.
S fot., il., grafy a mp. v textu
Keywords: dehet; saze; fenolické látky; chemická technologie; hnědé uhlí; černé uhlí; benzol; monografie