Monosacharidy - Staněk, Jaroslav, 1919-2003 (ČSAV, 1960)
Monografie o chemii monosacharidů vykládá jejich strukturu, biosyntézu a vlastnosti, popisuje různé skupiny těchto cukrů, jejich analýzu, syntetické metody přípravy a průmyslové využití.
Věcný rejstřík a rejstřík lat. názvů rostlin a mikroorganismů
1500 výt.
Obsahuje bibliogafii
Keywords: monosacharidy; deriváty; monografie