Aritmetika a algebra pro pedagogické fakulty. 1., - Hruša, Karel, 1905-1971; Dlouhý, Zbyněk, 1930-; Mencl, Josef, 1907- (Státní pedagogické nakladatelství, 1978)
Budoucí učitelé matematiky základních devítiletých škol naleznou v knize přesné definice jednotlivých aritmetických pojmů a výklad jejich vlastností a logických souvislostí, které jsou zpravidla vysloveny formou matematických vět. Hlavní pozornost je přitom věnována těm pojmům, kterým se na ZDŠ vyučuje. K článkům jsou připojena cvičení sloužící ke kontrole správného pochopení vyložené látky.
6000 výt.
Keywords: aritmetika