Determinanty a matice - Chudý, Jaroslav, 1919-2002 (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1974)
Na četných příkladech příručka srozumitelně vysvětluje pojem n-rozměrného vektoru a vektorového prostoru, lineární závislost a nezávislost, podává definici determinantu pomocí permutací, vysvětluje teorii lineárních rovnic a základy maticového počtu. Studium příručky předpokládá znalost základů středoškolské matematiky, z níž při výkladu vychází. Druhé vydání bylo doplněno o cvičení na konci jednotlivých kapitol.
4200 výt.
Věcný rejstřík
Opr.
Keywords: determinanty; vektorové prostory; lineární algebra; matice (matematika); příručky