Malá technická encyklopedie - Korbař, Tomáš, 1920-1976; Stránský, Antonín (SNTL, 1966)
Výkladový slovník, zpracovaný formou sběrných hesel, obsahuje zhruba 1650 hesel, dále na 6500 odkazů. 900 obrázků a 50 tabulek. K usnadnění orientace je připojen věcný rejstřík zahrnující nejen pojmy zpracované jako samostatná hesla, ale i další důležité pojmy v nich obsažené.
Tit. dvoulist.
Keywords: technika; encyklopedie