Literární toulky Prahou - Kovářík, Vladimír, 1913-1982 (Klub mladých čtenářů (Albatros), 1980)
Závěrečný svazek třídílného kulturního místopisu ČSR (Literární toulky po Čechách, Literární toulky Moravou, Literární toulky Prahou) přibližuje budovy a ulice v jednotlivých pražských čtvrtích a připojených obcích a vypráví o jejich vztahu k naší i světové literatuře co do rodišť a působišť spisovatelů a dějišť literárních děl a pod.