Josef Mánes - Lamač, Miroslav, 1928-1992 (Nakladatelství československých výtvarných umělců, 1956)
Publikace o životě našeho známého malíře, poskytující čtenáři nový pohled na mnohé okolnosti vzniku a zaměření jeho díla. V devíti kapitolách, dokreslených četnými reprodukcemi, líčí autor nejen historii uměleckéh ovývoje spolu s okolnostmi, daty a technikou prací, ale i vývoj národních a výtvarných tradic.
Fot.: Národní galerie, Orbis 1
Frontispice: Max Švabinský
100 čb. obrazových příloh je zahrnuto do stránkování
6400 výt.
Keywords: Mánes, Josef, -- 1820-1871; studie; biografie; malíři -- Česko -- 19. století; české malířství