Josef Jambor - Kafka, Bohuš, 1901-1978 (Krajské nakladatelství, 1956)
Monografie význačného malíře, jemuž se podařilo svým svérázným uměním zobrazit dosud nejvýstižněji a nejdokonaleji krajinu Českomoravské vysočiny v její typičnosti. Životopisná studie a rozbor díla.
3300 výt.
Frontispice
Keywords: Jambor, Josef, -- 1887-1964; studie; biografie; malíři -- Česko -- 20. století; české malířství; Českomoravská vrchovina (Česko)