Josef Jambor - Kafka, Bohuš, 1901-1978 (Umělci Vysočiny, 1956)
Monografie význačného malíře, jemuž se podařilo svým svérázným uměním zobrazit dosud nejvýstižněji a nejdokonaleji krajinu Českomoravské vysočiny v její typičnosti. Životopisná studie a rozbor díla.