Integrální počet : 1. [díl] - Jarník, Vojtěch, 1897-1970 (Academia, 1974)
V jedenácti kapitolách uvádí autor některé věty z "Diferenciálního počtu I", základy určitých integrálů podle definice Riemannovy, teorii neurčitého integrálu, a vysvětluje integrace některých speciálních funkcí, zvláště funkcíracionálních. Další kapitoly obsahují nejjednodušší geometrické aplikace, počátky numerického počítání určitých integrálů, užití integrálního počtu k zavedení elementárních funkcí a úvod do teorie nevlastních integrálů. Poslední kapitoly doplňují látku vyloženou v kapitolách II-IV.
10000 výt.
Pozn.
Obsahuje bibliografii a věcný rejstřík
Cizojazyčný slovníček
Soupis definic a vět
Keywords: integrální počet; učebnice vysokých škol